Photobucket

Ανακοίνωση 9/12

Στην καταστολή τους με αγώνες απαντάμε!
9/12/2008
Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Βόλου καταδικάζουμε τη στυγερή δολοφονία του 15χρονου νέου από αστυνομικούς. Έχει ευθύνες η αστυνομία, έχει ευθύνες η Κυβέρνηση που διαπαιδαγωγεί τα Σώματα Ασφαλείας ενάντια στον «εχθρό λαό», ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα, στους νέους που αγωνίζονται.
Η κρατική καταστολή πάει χέρι-χέρι με την επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα της νεολαίας στη δουλιά, στο σχολείο, στην Ανώτατη εκπαίδευση. Στόχος της είναι να μας φοβίσει και να μας υποτάξει.
ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΙΣΟΥΝ!
ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ!
Ο εμπρησμοί, οι καταστροφές, καμία σχέση δεν έχουν με το κίνημα! Το σκηνικό αυτό νομιμοποιεί την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό. Είναι άλλοθι στην πολιτική της ΝΔ, όπως ήταν άλλοθι και στην πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, για να κρύψουν ότι ο στόχος της καταστολής είναι το κίνημα.
Η απάντηση στην κρατική καταστολή θα δοθεί από το οργανωμένο και περιφρουρημένο μαθητικό κίνημα για να μην συγκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια και οι ευθύνες, όπως έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις (πχ ξυλοδαρμός του Κύπριου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη). Όλοι μαζί, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι θα δώσουμε απάντηση:

• Καλούμε 5μελή, 15μελή μαθητικά συμβούλια, Γενικές Συνελεύσεις τάξεων και σχολείων να πάρουν αποφάσεις που θα καταδικάζουν το γεγονός.

• Συμμετέχουμε την Τετάρτη 10/12 στην απεργία, στις 11.00π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας μαζί με το Π.Α.ΜΕ.

• Προχωράμε σε κλείσιμο δρόμου την Πέμπτη στις 11:30.

• Κλείνουμε τα σχολεία μας μέχρι την Παρασκευή 12/12.

• Οργανώνουμε - περιφρουρούμε τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις μας.


Συντονίστηκαν τα σχολεία: 1ο, 2ο, 5ο,6ο,7ο Λύκεια Βόλου, 1ο Λύκειο Ν.Ι., 2ο ΕΠΑΛ Ν.Ι., 2ο,4ο,7ο,9ο,10ο Γυμνάσια Βόλου, Γυμνάσιο